Francuska imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske saopštilo je da je imenovalo Renea Trokaza za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.
Francuska imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan
Foto: Pixabay
Naveli su da je to u skladu sa pojačanim angažmanom Francuske u regionu, u kontekstu približavanja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.
Specijalni izaslanik Trokaz će biti uključen u najvažnija pitanja regionalne politike, u koordinaciji sa svojim evropskim i američkim kolegama, piše RTK Live.
"Specijalni izaslanik će biti uključen u najvažnija pitanja regionalne politike, u koordinaciji sa svojim evropskim i američkim kolegama. Takođe će pratiti inicijative regionalne saradnje, posebno Berlinski proces", navodi se između ostalog u saopštenju.
 
Saopštenje je, u objavi na platformi X, objavio sam novoimenovani diplomata Rene Trokaz.
 
"Od danas sam imenovan za specijalnog izaslanika za Balkan (od strane Ministarstva spoljnih poslova). Imenovan je specijalni izaslanik za Balkan", napisao je Trokaz.
  • Неки тамо

    30.09.2023 17:16
    Макарона је одавно печен. Гледај протесте по својим улицама, гледај како ћеш да надоместиш уранијум који сте дословно крали из Нигера по никаквој цени. Гледај ти своја посла, народ из Србије има све да реши кад буде време.
  • Vule

    30.09.2023 16:13
    Da nije to onaj sto su ga neki dan proterali iz nigera zajedno sa francuskom vojskom?
  • Da

    30.09.2023 13:09
    Najbrži ulazak u EU za Srbiju je deo po deo; Vojvodina, pa onda oni koji još hoće i na kraju Beograđani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet