Ubijen američki novinar i advokat: Ustreljen sedam puta, preminuo u bolnici

Američki novinar i advokat Džoš Kruger (39) ubijen je u Filadelfiji.
Ubijen američki novinar i advokat: Ustreljen sedam puta, preminuo u bolnici
Foto: Pixabay

Kako je saopštila američka policija, Kruger je ubijen rano jutros iz vatrenog oružja.

On je ustreljen sedam puta, a srušio se izašavši na ulicu nakon što je zatražio pomoć. U bolnici je proglašen mrtvim.
Policija veruje da su vrata njegove kuće u Point Brizu bila otključana ili da je ubica znao kako da uđe, preneo je list Filadelfija inkvajerer.
 
Niko nije uhapšen niti je pronađeno kakvo oružje, saopštila je policija, a nema javnih informacija o okolnostima ubistva.
 
"Džošu je bilo duboko stalo do našeg grada i njegovih stanovnika, što je bilo očigledno i u njegovom javnom službovanju i u njegovom pisanju. Njegova inteligencija, kreativnost, strastvenost i duhovitost blistali su u svemu što je radio - a njegovo svetlo je prerano ugušeno", rekao je gradonačelnik Džim Keni.
 
Kruger je upravljao prezentacijama na društvenim mrežama za gradonačelnika i Kancelariju za usluge osobama u beskućništvu od 2016. do 2021. godine.
Napustio je gradsku vladu da bi se usredsredio na pisanje projekata za novinske kuće i progresivne ciljeve.
 
Pisao je u različitim periodima za Filadelfija vikli, Filadelfija siti pejper, Filadelfija inkvajerer i druge publikacije, zarađujući nagrade za svoj dirljiv i često humorističan stil.
  • Sale

    02.10.2023 22:22
    Ako je lobirao za prava gradjana zna se onda ko je narucio ovo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.