U skladištu pogrebne firme pronađeno 115 tela u raspadanju

Policija je došla zbog višednevnog smrada iz zapuštene zgrade u gradiću u Koloradu i u skladištu "zelene" pogrebne firme i našla 115 tela u raspadanju.
U skladištu pogrebne firme pronađeno 115 tela u raspadanju
Foto: Beta/AP

Policija je po otkriću u pogrebni zavod "Return to Nature" pozvala timove koji se obično bave velikim avionskim nesrećama, mrtvozornike iz obližnjih mesta i FBI.

"Neke identifikacije bi zahtevale uzimanje otisaka prstiju, nalaženje medicinske ili zubne dokumentacije i DNK testiranje tela što bi moglo da potraje mesecima", rekao je mrtvozornik okruga Fremont Rendi Keler.

Dodao je da će porodice biti obaveštene što je pre moguće posle identifikacije tela.
 
Državni dokument je pokazao da je navodni vlasnik pogrebne kuće Džon Holford već pokušao da sakrije nepropisno skladištenje leševa i tvrdio je da namerava da ih balsamuje.
 
Zasad niko nije uhapšen niti optužen.
 
Jedna udovica je rekla da je njen muž umro avgusta, i da je unajmila pogrebno preduzeće "Return to Nature" da ga kremira, ali joj nije dat pepeo.
Ta firma je na veb-stranici napisala da obavlja i sahrane koristeći biorazgradive kovčege, pokrove ili "uopšte ništa". Naplaćivala 1.895 dolara za "prirodnu sahranu", ne računajući kovčeg ili prostor na groblju, a do jula je nudila i kremacije.
 
Po zakonu u Koloradu, "zelene sahrane" u raznim varijantama su legalne.
  • Bezelbub

    07.10.2023 21:33
    Dugo konačište...
  • Baja

    07.10.2023 17:36
    Ponuda
    ove firme nude sve, za simboličnu naknadu. Maratonci, smrtna ravnopravnost zagarantovana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.