SPD u Bavarskoj doživela veliki neuspeh

Na izborima koji su održani u nemačkim saveznim državama Bavarskoj i Hesenu pobedili su Hrišćansko-socijalna unija (CSU) i Hrišćansko-demokratska unija (CDU), objavio je Dojče vele.

Prema privremenim rezultatima, CSU je u Bavarskoj osvojila 36,7 odsto glasova i ostaće na vlasti, dok je CDU u Hesenu pobedila sa 34,3 odsto glasova.

U Bavarskoj je Socijaldemokratska partija (SPD) doživela veliki neuspeh, jer je sa svega 7,9 odsto glasova tek peta, dok su socijalisti bolje prošli u Hesenu, gde su dobili 15,1 odsto glasova i na trećem su mestu.

Veliki uspeh u obe države ostvarila je desničarska Alternativa za Nemačku, koja je u Bavarskoj drugoplasirana sa 15,9 odsto glasova, a na istoj poziciji je i u Hesenu sa 17,9 odsto.
 
U Bavarskoj su Slobodni glasači dobili 15,3 odsto, Zeleni 14,8, a Stranka slobodnih demokrata (FDP) svega 2,8 odsto glasova.
 
U Hesenu se iza CDU, AfD i SPD nalaze Zeleni sa 14,6 odsto glasova, FDP ima 4,9, a Levica 3,1 odsto.
  • raca

    09.10.2023 17:47
    E tako
    E tako ćete i vi da prodjete u decembru samo ne 33 posto nego imaćete -100 posto od nule , samo polako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet