Palestinske vlasti: Pogođena crkva u Pojasu Gaze, ima poginulih i ranjenih

U eksploziji kasno sinoć u pravoslavnoj crkvi u pojasu Gaze, u koju su se sklonili izbegli Palestinci, ima mrtvih i ranjenih, saopštile su palestinske vlasti.
Palestinske vlasti navode da je crkva pogođena u izraelskom udaru.
Ta tvrdnja nije mogla biti nezavisno potvrđena, a direktor bolnice Šifa Muhamed Abu Selma je saopštio jutros da ima poginulih i ranjenih, ali nije mogao da kaže tačan broj žrtava jer su mnoga tela još uvek ispod ruševina.
Po nepotvrđenim izveštajima poginule su najmanje dve osobe.
 
Jerusalimska patrijaršija je osudila napad i saopštila da će "ispuniti svoju versku i humanitarnu dužnost da obezbedi pomoć".
 
Jedan od preživelih izjavio je za katarsku televiziju Al Džazira na arapskom jeziku, da nije bilo upozorenja izraelske vojske pre napada.
 
Crkva se nalazi u kvartu Al-Zajtun u Starom gradu i ime je dobila po Svetom Porfiriju koji je bio episkop Gaze od 395. do 420. godine.
 
U sedmom veku je pretvorena u džamiju, a u 12. veku za vreme krstaša izgrađena nova crkva, navodi Asošijeted pres.
  • d

    20.10.2023 12:37
    Inače jedna od najstarijih pravoslavnih crkava na svetu.
    Žalosno je što svi "borci za ljudska prava" sada ćute.
  • 44

    20.10.2023 11:59
    znaci pogodjena je neka dzamija.u kojoj su se krili islamisti. i Carigrad je bio nekad i Judeja i homosapiens i neandertalac i mnogo sto sta.. je bilo nekad..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.