Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Sa predstavnikom Hamasa razgovarano o oslobađanju talaca

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da se sa predstavnikom Hamasa koji je danas doputovao u Moskvu diskutovalo o oslobađanju talaca iz pojasa Gaze i evakuaciji ruskih državljana.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije: Sa predstavnikom Hamasa razgovarano o oslobađanju talaca
Foto: Pixabay
Kako je navedeno u saopštenju, koje su prenele ruske novinske agencije, razgovori sa Abu Marzukom, članom političkog biroa Hamasa, bili su deo nastojanja Moskve da osigura hitno oslobađanje stranih talaca koji se drže u Gazi.
Ministarstvo je istaklo da je ruska strana "potvrdila nepokolebljivu poziciju za primenu dobro poznatih odluka međunarodne zajednice, uključujući relevantne rezolucije Saveta bezbednosti UN, kojima se predviđa osnivanje suverene države Palestine u okviru granica iz 1967. godine s istočnim Jerusalimom kao njenim glavnim gradom i koegzistencija u miru i bezbednosti s Izraelom".
O situaciji u Gazi se razgovaralo i sa zamenikom iranskog ministra spoljnih poslova Alijem Bagerijem koji se sastao u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Mihailom Bogdanovim, izaslanikom Kremlja za Bliski istok.
 
U saopštenju ministarstva je naglašena potreba za prekid neprijateljstava i brzo obezbeđivanje humanitarne pomoći palestinskom narodu.
 
Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amirbdolahian izjavio je u međuvremenu u UN da je Hamas spreman da pusti civilne zatvorenike otete u Izraelu i naveo da međunarodna zajednica mora preuzeti odgovornost za puštanje oko 6.000 palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.
  • Olivera

    27.10.2023 12:50
    Izrael nastavlja da bombarduje. Palestinsko ministarstvo zdravlja je objavilo spisak 6.747 zrtava, medju njima 2665 dece ! To je objavljen SPISAK uglavnom civilnih i neduznih zrtava. Nije objavljen spisak ranjenih ljudi koji su ostali bez ruke, bez noge, bez ociju... Niti spisak onih koji su ovo preziveli i kojima ce jedini cilj biti borba protiv Izraela, tj osveta. Zalosno je da zapadni lideri ovo ne vide, krijuci se iza fraze “Izrael ima pravo da se brani”.

  • Mićo

    27.10.2023 11:48
    zamena teza
    Zapadu su svi koji se bore protiv njih proglašeni teroristima. Hamas je vojna organizacija Palestinaca i bori se za njihova prava i Palestinu koju je zapad uništio i na njenoj teritoriji stvorio državu ikoja nastavlja teror nad Arapima. Zapad je terorističko strategijsko udruženje koje teroriše po svetu, kao u ime demokratije i slobodnog sveta.Ne treba da se niko čudi akcijama potlačenih i ako će ih zapad zvati terorističkim aktima.
  • Filarije

    27.10.2023 09:34
    nato-izdajnici, samo da znate,Rusija je nama bratska zemlja, a vi izvolte selite se kod vaših nato gospodara odmah.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.