Bivša asistentkinja optužila Roberta de Nira za seksualno zlostavljanje

Robert De Niro uskoro će svedočiti na suđenju protiv svoje bivše asistentkinje, koja ga je optužila za niz prestupa - od polne diskriminacije do seksualnog uznemiravanja.
Očekuje se da će 80-godišnji glumac svedočiti prvog dana suđenja protiv svoje bivše dugogodišnje zaposlene Grejam Čejs Robinson.
Pravna bitka između glumca i njegove bivše zaposlene počela je 2019. godine, kada je De Nirova producentska kuća tužila Robinson zbog navodne krađe od firme, zatim gledanja Netflixa satima na poslu i pljačke De Nira, gde se navelo da je ukrala milione dolara, prenosi Klix.ba.
Robinson je tada odustala od 12 miliona dolara vredne protivtužbe za rodnu diskriminaciju kojom je optuživala De Nira da ju je podvrgao seksualnom uznemiravanju i drugom lošem ponašanju tokom njihovog deset godina dugog radnog odnosa.
 
Nakon što je De Nirova tužba podignuta protiv nje u augustu 2019. godine, Robinson ga je optužila ga da joj je dodelio stereotipne ženske poslove, koji nisu bili u skladu s njenim nazivom posla.
 
Robinson je tvrdila da ju je glumac naterao da pospremi njegove bokserice, opere njegovu posteljinu i postavi mu sto. U tužbi se takođe navodi da je De Niro usmeravao Robinson da ga počeše po leđima, zakopča mu košulju i probudi ga dok je bio u krevetu.
 
Nadalje, u tužbi se navodi da je De Niro besposleno stajao dok je njegov prijatelj pljeskao Robinson po zadnjici, a bivša zaposlena producentske kuće kaže da bi De Niro takođe urinirao tokom telefonskih razgovora i dočekivao je samo u pidžami ili kućnom ogrtaču.
 
Inače, Grejam Čejs Robinson počela je da radi za glumca i njegovu producentsku kuću Canal Productions 2008. godine. Suđenje bi trebalo da traje dve nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.