Optužnica protiv žene koja je svekrvi i svekru skuvala ručak sa otrovnim pečurkama

Australijska policija saopštila je da je podigla optužnicu protiv žene (49) zbog sumnje da je ubila troje ljudi.
Optužnica protiv žene koja je svekrvi i svekru skuvala ručak sa otrovnim pečurkama
Foto: Pixabay
Lokalni mediji prenose da je troje ljudi umrlo nakon što su pojeli otrovne pečurke koje su bile u obroku koji je pripremila optužena žena.
 
Erin Paterson je 29. jula organizovala porodični ručak u Liongati na jugu Viktorije kojem su prisustvovali njeni bivši svekar i sverkva i sestra njene bivše svekrve sa suprugom, saopštila je policija australijske države Viktorija, prenosi RTS.
U narednim danima u bolnici su preminule svekrva Gejl Paterson (70), njena sestra Heder Vilkinson (66), a ubrzo nakon toga preminuo je i svekar Don Paterson (70).
 
Australijska policija saopštila je da je podigla optužnicu protiv Erin Paterson zbog sumnje da je ubila troje ljudi, ali i da je pet puta pokušala ubistvo – dva puta letos i tri puta u odvojenim incidentima 2021. i 2022. kada je 48-godišnjaku pozlilo nakon ručka.
 
Paterson je u pritvoru i izaći će pred sudiju u petak.
Kako je letos preneo CNN, Paterson je lokalnim medijima u suzama porekla da je počinila zločin.
 
"Užasno se osećam. Volela sam ih. Ne mogu da verujem da se to dogodilo i zaista mi je žao", rekla je Patersonova letos.
 
Pored troje preminulih, ručku je prisustvovao i Ijan Vilkinson, sveštenik baptističke crkve. Bio je u kritičnom stanju, ali se oporavio nakon dvomesečnog lečenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet