Bela kuća optužila Maska da promoviše antisemitizam

Bela kuća optužila je danas Ilona Maska da je u svojoj objavi na društvenoj mreži Iks promovisao antisemitizam i rasizam.
Bela kuća optužila Maska da promoviše antisemitizam
Foto: Beta/AP
Mask je jednom korisniku koji je na Iks-u napisao da "Jevreji podstiču mržnju prema belcima" odgovorio da "govori potpunu istinu".
 
Bela kuća ističe da objava zagovara "teoriju zavere", popularnu među belim nacionalistima, koja tvrdi da Jevreji imaju tajni plan da izazovu ilegalne migracije u zapadne zemlje.
Ovom teorijom vodio se napadač na sinagogu u Pitsburgu 2018. godine koji je ubio 11 osoba.
"Neprihvatljivo je ponavljati gnusnu laž koja je dovela do najsmrtonosnijeg čina antisemitizma u američkoj istoriji", rekao je u saopštenju portparol Bele kuće Endrju Bejts povodom ovog napada
 
Mask je takođe napisao da udruženje koje se bori protiv antisemitizma Anti-Defamation Liga (ADL) "nepravedno napada Zapad iako većina na Zapadu podržava Jevreje i Izrael".
 
"To je zato što oni ne mogu, prema sopstvenim principima, da kritikuju manjinske grupe koje predstavljaju glavnu pretnju jevrejskom narodu", dodao je on.
 
ADL je jedna od nevladinih organizacija koja osuđuje primetan porast dezinformacija i homofobičnih i rasističkih uvreda na Iksu, pošto su se pravila moderacije tamo promenila dolaskom Maska.
  • Ilon

    18.11.2023 12:51
    @Mask
    Ilon Mask jeste antisemita i rasista. I ne samo to! To sto je Trampov covek i sto je medju Srbima veliki broj njegovih obozavalaca ne znaci da ne treba procitati nesto o njemu i nemati i to svoje misljenje, makar o strancima, u ovom skolskom primeru zarobljene drzave u kojoj mi zivimo!
  • Mask

    17.11.2023 21:35
    Čudo je da u ovom zarobljenom svetu ima još ljudi koji slobodno mogu reći kako jeste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.