U Bugarskoj dvoje poginulo u nevremenu, mnogi bez struje

Dve osobe izgubile su život u oluji koja je zahvatila velike delove Bugarske tokom koje su jak vetar, kiša i sneg naneli ozbiljnu štetu i poremetili snabdevanje strujom gradova i sela.

Stanovnici istočne Bugarske, koja je najteže pogođena olujom, rekli su da nikada nisu doživeli takvo nevreme.

U Varni, gradu na Crnom moru, proglašeno je vandredno stanje, a zvaničnici su upozorili da oluja predstavlja rizik po stanovnike.
 
U tom gradu poremećeno je snabdevanje strujom, a putevi blokirani.
Policija je sinoć saopštila da je muškarac poginuo nakon što je njegov kombi udario u oboreno drvo na glavnom bulevaru u prestonici Sofiji, dok je u Varni žena stradala kada je na nju pala grana.
 
Bugarski meteorolozi izdali su danas upozorenja na opasno vreme za veći deo istočne Bugarske, sa udarima vetra do 125 kilometara na sat. Očekuje se da jaka kiša pređe u sneg zbog pada temperature.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet