Kod Grindavika na Islandu zabeleženo oko 300 zemljotresa u jednom danu

Na Islandu, kod grada Grindavika na jugozapadu zemlje, samo u nedelju je registrovano oko 300 zemljotresa, najviše oko ponoći.
Islandska meteorološka služba nastavlja da upozorava na stalnu opasnost od neposredne erupcije vulkana. 
 
Najjači od oko 300 zemljotresa imao je tri stepena po Rihteru, a epicentar je bio pet kilometara severoistočno od Grindavika.
Pre dve nedelje, ceo grad je evakuisan nakon što je zabeležena seizmička aktivnost izazvana magmom, zbog čega su u gradu nastale brojne pukotine i rupe na ulicama.
 
Ipak, iz Meteorološke službe ove ostrvske zemlje kažu da se seizmička aktivnost malo smanjuje i da se verovatnoća za vulkansku erupciju takođe smanjuje vremenom.
Iz civilne zaštite Islanda rekli su za londonski list da je u toj oblasti i dalje opasno.
 
"Ovako nešto nikada nisam video. Obično, imamo nekoliko minuta upozorenja da izađemo napolje, ali sa ovakvim vremenskim uslovima kao danas, nemamo toliko vremena", rekao je službenik civilne zaštite.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.