Lavrov u Skoplju: OEBS je uništen 1999. godine agresijom na Jugoslaviju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da se Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) nalazi na ivici propasti i da Zapad ubija šanse za oživljavanje te organizacije.
On je to rekao na samitu OEBS-a koji se održava u Severnoj Makedoniji, prenosi Rojters.
 
Lavrov je dodao da su perspektive organizacije nejasne i da je ona uništena još 1999. godine.
"Činilo se da je završetak bipolarne konfrontacije lišio smisla postojanje atlantske Alijanse. Države NATO i EU uništile su vojno-političku dimenziju OEBS-a. NATO je 1999. godine izvršio neprikrivenu, grubu agresiju na Jugoslaviju, članicu OEBS-a i UN. A 2008. godine, kršenjem rezolucije 1244 SB UN i principa o nepovredivosti granica u Evropi iz Helsinškog završnog akta, Srbiji je oteto Kosovo bez ikakvog referenduma", naveo je Lavrov.
On je podsetio da će kroz nešto više od godinu dana, Helsinški završni akt navršiti 50 godina.
 
"S tim u vezi, sa žaljenjem možemo da kažemo da OEBS ovu godišnjicu dočekuje u žalosnom stanju i perspektive su mu nejasne", rekao je ruski ministar.
 
Sednica Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a, koji uključuje 57 zemalja, održava se 30. novembra i 1. decembra.
  • Stari Beograd

    01.12.2023 10:34
    Ej Rusijo, Rusijo! Uništila si se za vjek - vjekova. Buduće generacije i generacije jedva će opstati od siromaštva i bede. I šta ti je ovo Putine trebalo???
  • Dr Miggyy

    01.12.2023 08:52
    Svaka čast Lavrovu!
    LAVROV HRABRO OTKRIO STANJE U SVETU

    Svaka čast Lavrovu što je obznanio na koji način su SAD zločinački delovali u svetu, mada nije sve pomenuo. Najznačajnije je ponašanje SAD gasi polako OEBS, uništili su Iraka, Siriju, Libiju, Jugoslaviju (Srbiji još i se otima KiM), Avganistana gde su napravljene na milijarde evra štete, uništili na milione ljudi i u tim zemljama doneli glad, bedu i jadi od kojih još dugo neće se oporaviti. Zlo da bude veće, pomogli su Ukrajinu da uništi rusku populaciju u Ukrajini, a sada kao mirotvorci pomažu Zelenskog kako bi mogao da uništi Rusiju. Situacija je, suprotno od želje Bajdena i njegovih poltrona, umesto da ekonomski unište Rusiju, uništava se ekonomski EU, pada proizvodnja, poskupela goriva, raste inflacija, smanjuje se broj zapošljenih, Ponašanje SAD je doveo do jačanje BRIKS-a i do učlanjena pola Afrike i J. Amerike. Kina ojačava i stavila se na strani Rusije, a udaljila od SAD i postala druga, ako nije i prva ekonomska sila na svetu ovom.
  • Stojan

    01.12.2023 08:45
    Srbija je pred raspadom
    Bez obzira na OEBS, EU, NATO, UN, G7, Sorosa i ostale, Srbiji je najveci neprijatelj naprednjacko-radikalska sekta koja razara srz drustva. Mi fakticki vise nemamo drzavu, vec o svemu odlucuje jedan narcisoidni iskompleksirani lik koji je zarad vlasti doveo Srbiju u duznicko ropstvo i rasprodao gotove sve resurse, a okruzio se okorelim kriminalcima. Srbija je pred potpunim kolapsom. Samo nojevi to ne vide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet