Hamas tvrdi: Oslobodili smo sve žene i decu taoce

Zamenik šefa političkog biroa Hamasa, Saleh al-Aruri, tvrdi da ta grupa više ne drži žene i decu kao taoce.
Hamas tvrdi: Oslobodili smo sve žene i decu taoce
Foto: Beta/AP
"Okupator insistira da kod nas i dalje ima žena i dece, ali, kao što smo rekli, sve smo ih pustili. Preostali zatvorenici u Gazi su vojnici i civili koji su služili u okupacionoj vojsci", kazao je za Al Džaziru Al-Aruri.
 
On je naglasio da neće biti razmene zarobljenika dokle god se odvijaju izraelski napadi na Pojas Gaze.
 
"Trenutno nema pregovora o primirju. Neće biti razmene zatvorenika dok se agresija ne završi i dok ne dođe do sveobuhvatnog i konačnog prekida vatre. Naši cionistički zatvorenici neće biti oslobođeni dok se svi naši zatvorenici ne oslobode iz zatvora i dok se ne održi primirje. Pokret otpora je spreman na sve izraelske vojne scenarije, bilo da je reč o ratu na kopnu, napadu iz vazduha ili nečemu trećem", poručio je Al-Aruri.
U petak, iz kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, saopšteno je da Izrael veruje da Hamas u zatočeništvu drži još 137 ljudi. Među otetima je 117 muškaraca i 20 žena, dodaje se u saopštenju koje je preneo CNN.
 
Od toga, 126 osoba su izraelski državljani, a ima i 11 stranaca: osam iz Tajlanda, jedan iz Nepala, jedan iz Tanzanije i jedna osoba sa francusko-meksičkim državljanstvom.
Netanjahu: Izrael neće zaustaviti rat dok ne postigne ciljeve
 
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je jedini način postizanja izraelskog cilja, uništenja Hamasa, nastavak kopnene vojne invazije u Pojasu Gaze.
 
Netanjahu je najavio da će se rat nastaviti dok se taj cilj ne postigne i dodao da će on takođe nastaviti da radi na oslobađanju talaca koje Hamas još uvek drži u Gazi.
 
"Učinićemo sve da ih dovedemo kući, da završimo tu misiju, ali takođe da uništimo Hamas i da osiguramo da nam Hamas nikada više ne bude pretnja i da ne bude grupe koja preti Izraelu iz Gaze", rekao je Netanjahu.
"Kažem jasno i jednostavno: nastavićemo rat dok ne postignemo naše ciljeve. Nema načina da se ti ciljevi postignu osim pobeđivanjem i nema načina da se pobedi osim kopnenom invazijom", dodao je on.
 
Izraelski mediji navode da su američki zvaničnici navodno upozorili Netanjahua da njegova zemlja neće nužno imati sposobnost za manevar i podršku ako se borbe nastave mesecima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.