Britanska poslanica priznala da je lagala o nabavkama maski protiv kovida

Članica Gornjeg doma Britanskog parlamenta Mišel Moun je potvrdila da je više puta lagala.
Britanska poslanica priznala da je lagala o nabavkama maski protiv kovida
Foto: Pixabay
Ona je priznala da je lagala kada je negirala povezanost sa kompanijom koja je dobila unosne vladine ugovore o nabavci zaštitnih maski i odeće tokom pandemije virusa korona. 
 
Moun je izjavila da je pogrešila kada je poricala vezu sa firmom Medpro i da žali što je pretila tužbama novinarima koji su je povezivali sa tom kompanijom.
Njen muž Dag Baroumen je potvrdio da je bio na čelu konzorcijuma čiji je Medpro deo, navodi AP.
 
Moun je rekla da je korisnik suprugovog finansijskog fonda, koji je ostvario profit od 76 miliona dolara zahvaljujući vladinim ugovorima, ali da su oboje žrtve šireg skandala o vladinom trošenju tokom pandemije.
"Uradili smo samo jedno - lagali štampi da nismo umešani. Ne mogu da shvatim u čemu smo pogrešili", izjavila je Moun. 
 
Taj slučaj je postao simbol stotina miliona dolara protraćenih zbog na brzinu sklopljenih ugovora za nabavku zaštitne opreme.
 
Britanska vlada je izložena kritikama jer su tokom pandemije povlašćeni položaj prilikom dobijanja ugovora imale kompanije koje su preporučili političari. 
  • Suština

    17.12.2023 17:35
    Mi smo povlašteni! Kod nas nema šta neki poslanik da nešto odlučuje, kod nas se za sve pita samo jedan!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.