Dodik: Došlo je vreme za nezavisnu Republiku Srpsku

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je došlo vreme za nezavisnu Republiku Srpsku.
Dodik: Došlo je vreme za nezavisnu Republiku Srpsku
Foto: 021.rs

"Najradije bih da, čim se pruži prilika, Republika Srpska izađe iz BiH. Nećemo rat, nećemo sukobe, ne treba da padne nijedan ljudski život za političke ideje, ali racionalno, realno, životno ne možete da živite u BiH", rekao je on u intervjuu za portal Banjaluka.net.

Dodao je da je optimističan u tom pogledu, jer, kako je kazao, da nije optimističan to ne bi ni radio.
 
Prema njegovim rečima, bitno su se promenile i geopolitičke okolonosti, a RS "nikada nije imala veći broj prijatelja", navodeći da su to mađarski premijer Viktor Orban i ruski predsednik Vladimir Putin, kao i da RS "ima Srbiju, razumevanje Slovačke, veruje i Kine, kao i značajno razumevanje političkih struktura u samoj Evropi".
Naveo je da ima dobre odnose i sa turskim poredsednikom Redžepom Taipom Erdoganom, kao i sa rukovodstvom Hrvatske.
 
"Muslimani misle da su oni vlasnici čitave BiH. Moraćemo ih nekako probuditi iz tog sna, da vide da nije. Mi ne verujemo u BiH. Mi ne volimo BiH. Ovo je naše moranje", rekao je Dodik.
 
Upitan da li će "nezavisna RS biti sporna", on je odgovorio da će "biti sporna, ali će se vremenom naviknuti na to", dodavši da nije stranaca nezavisnost RS bi bila davno proglašena.
Dodik je još rekao da optužnica protiv njega za neizvršavanje odluka visokog predstavnika nema pravni osnov.
 
"Malo sutra ćete Dodiku presuditi", ocenio je on.

Komentari 48

  • Hvi

    26.12.2023 22:27
    Možda da se prvo otcepiš od nas,a? Dosta nam je tvojih sranja.
  • /

    25.12.2023 12:16
    /
    pravi ruski koridor preko madjarske na balkanu.
    izazvace se ovde treci svetski rat
  • Spajder

    25.12.2023 09:23
    E Mile, već 20 godina ponavljaš tu praznu priču i daće Bog da je ponavljaš još 20 godina ili do kraja tvog života. A vi Šumski narode i dalje mu slepo verujte jer to vam jedini put u sigurnu propast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet