Više od pola miliona Rusa potpisalo podršku za ponovnu nominaciju Putina za predsednika

Širom Rusije prikupljeno je više od pola miliona potpisa za podršku nominaciji sadašnjeg predsednika Vladimira Putina za predsedničke izbore u martu 2024. godine.
Više od pola miliona Rusa potpisalo podršku za ponovnu nominaciju Putina za predsednika
Foto: Beta/AP
Prvu seriju potpisa podrške nominaciji aktuelnog šefa države za novi predsednički mandat iz Podmoskovske oblasti u Putinov izborni štab doneli su aktivisti, prenosi RIA Novosti saopštenje pres-službe Putinovog predizbornog štaba.
Prema zakonu, nezavisni kandidat mora da prikupi najmanje 300.000 potpisa podrške, a iz svake administrativne jedinice Ruske Federacije mora da dobije pisanu podršku najmanje 7,5 hiljada ljudi koji žive u toj oblasti.
Potpisi moraju biti dostavljeni Centralnoj izbornoj komisiji do 31. januara, nakon čega će biti overeni i razmotreni svi ostali dokumenti, a u roku od deset dana se donosi odluka da li će kandidat biti zvanično registrovan za izbore ili ne.
 
Grupa birača koji podržavaju Putina registrovana je 20. decembra, a aktuelni šef države je 18. decembra podneo dokumente CIK-u kao nezavisni kandidat. 
 
Predsednički izbori u Rusiji su zakazani za 17. mart, a glasanje će trajati tri dana, od 15. do 17. marta.
  • Б

    30.12.2023 20:38
    Прозор
    Један није потписао, па пао кроз прозор...
  • Nik

    30.12.2023 19:39
    Mogu misliti kako su potpisali. A istovremeno su zabranili nekoj anonimnoj ženi da se kandiduje. Gde su Navaljni i drugi opozicionari dobro znamo. Čame u nekom zatvoru na Arktiku. Užas jedan.
  • Lincuri

    30.12.2023 17:47
    Ruska propast to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet