Putin: Rusija će intenzivirati udare na vojne ciljeve u Ukrajini

Rusija će "intenzivirati" svoje udare na vojne ciljeve u Ukrajini kao odgovor na artiljerijske napade bez presedana koje je ukrajinska vojska sprovela na ruski grad Belgorodo ovog vikenda.
Putin: Rusija će intenzivirati udare na vojne ciljeve u Ukrajini
Foto: Beta/AP
"Intenziviraćemo udare, ni jedan zločin protiv civila neće ostati nekažnjen, to je sigurno", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin prilikom obilaska vojne bolnice.
On je naglasio da će ti udari biti usmereni  na "vojne objekte". 
 
"Mi udaramo preciznim oružjem mesta gde se donose odluke, gde se okupljaju vojnici i iplaćenici, druge centre tog tipa, vojne instalacije iznad svega. Ti udari su vrlo osetljivi. To ćemo nastaviti da radimo", rekao je Putin. 
On je nazvao "terorističkim činom" granatiranje Belgoroda 29. decembra u kome su poginule 24 osobe, a više od sto je ranjeno i optužio ukrajinske snage da su gađale "sam centar grada gde su se ljudi šetali uoči dočeka Nove godine".
 
Putin je rekao takođe da Ukrajina nije neprijatelj sama po sebi i optužio Zapad da koristi vlasti Kijeva za rešavanje sopstvenih problema sa Rusijom. 
 
Predsednik Rusije ocenio je da ruske snage imaju sada "stratešku inicijativu" na frontu u Ukrajini, gde malo po malo zauzimaju teritoriju od neuspeha letnje ukrajinske kontraofanzive. 

Udari na Belgorod, grad na granici sa Ukrajinom, usledili su dan posle serije ruskih napada na ukrajinske gradove u petak, kada je poginulo oko 40 ljudi.

  • Сеновић

    02.01.2024 09:46
    Бла бла бла
  • Joca

    01.01.2024 19:00
    Uvesti sankcije Rusiji.
    Izvući svu opremu iz vojnih magacina koja je bez obuke upotrebljiva na frontu i istu poslati u Ukrajinu.

    Ili ne... Hajde da se još malo sramotimo. Vučko, imaš reč.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet