Rusija gađala fabrike oružja u Ukrajini

Ruska vojska saopštila je da je gađala fabrike oružja u Ukrajini, navodeći da je pogodila sve mete, dok Kijev navodi da je tokom noći Rusija ispalila 40 raketa i dronova na ukrajinsku teritoriju.
Rusija gađala fabrike oružja u Ukrajini
Foto: Pixabay
Rusko ministarstvo odbrane navelo je danas da je pogodilo (koristeći i hipersonične rakete Kindžal), instalacije ukrajinskog vojno industrijskog kompleksa, u kojima se proizvode projektili, barut i dronovi. 
Ukrajinske vazduhoplovne snage ranije danas su saopštile da je tokom noći Rusija lansirala desetine raketa i dronova na Ukrajinu.
"Tokom neprijateljskog vazdušnog napada registrovano je ukupno 40 naprava" navele su ukrajinske vazduhploovne snage, i dodale da su one uništile osam raketa, a da "više od 20 naprava" nije pogodilo metu, pošto su skrenute sa putanje "elektronskim kontra merama".
 
Ukrajina od svojih saveznika traži više sredstava da obezbedi efikasniju protivvazdušnu odbranu. 
  • Zokins

    13.01.2024 14:07
    rusija
    I jesu li pogodili koju ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet