Hrvatski političar o studentima iz Zagreba u Beogradu: "Nadam se da ih pokolju ko svinje"

Studentska organizacija Pravnog fakulteta u Zagrebu obavestila je studente da organizuje putovanje u Beograd.
Hrvatski političar o studentima iz Zagreba u Beogradu: "Nadam se da ih pokolju ko svinje"
Foto: 021.rs (ilustracija)

Ovo je izazvalo negativne reakcije u krajnje desnom delu javnosti, a bivši poslanik u Saboru Stevo Culej napisao je na društvenoj mreži "Nadam se da ih pokolju ko svinje", objavio je danas portal index.hr.

Bivši poslanik u Saboru Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), napisao je na Fejsbuku tim povodom "Dobro došli u treću Jugoslaviju".

Prema planu putovanja u Beograd, studenti će posetiti Pravni fakultet, Skadarliju, Kuću cveća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Cena putovanja od 150 evra uključuje smeštaj u hotelu, a broj mesta je ograničen na 500.
 
Studentska organizacija zagrebačkog Pravnog fakulteta, povodom negativnih reakcija na odlazak u Beograd, smatra da se radi o raznim medijskim i političkim uplitanjima vezanim za to studijsko putovanje, i da su podvrgnuti pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u savremenom demokratskom društvu trebalo da bude normalno.
Kako je objašnjeno, studenti Pravnog fakulteta redovno organizuju studijska i druga putovanja s ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade vršnjaci iz drugih država.
 
"To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci poslednjih dana pokušavaju da zloupotrebe u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista", istakla je studentska organizacija.
  • Dr mr

    14.02.2024 20:46
    Gostoprimstvo
    Studenti iz Hrvatske. Izvolite malo i na jug Vranje ,Leskovac ,Pirot uvek ste dobrodosli samo ako ne delujete kao vasi politicari .Mi smo bili a i ostali dobri domacini za sve ljude .Mi smo braca po svemu samo se razlikujemo po veri,a to ne treba da nas puno razlikuje
  • Zovem se Stevo

    14.02.2024 15:54
    INAČE
    Pitam se kada će prestati taj fašistički narativ u Srbiji.
    Kako im više ne dosadi, budaletine dosadile su i Bogu i narodu. Eto im rijaliti, PINK, HAPPY, B92, PRVA, RTS, to je njihovo, neka se ostave studenata.
    Bukvalno me sramota od takvih, stidim ih se.
    p.s. Mogli su i u Novi Sad, ali nikako u Futog, Vjeternik, Bački Jarak, Kać,....
  • Siniša

    14.02.2024 09:35
    Bez poroka
    Samo bez poroka i preteranog alkohola i provod u BG zagarantovan a svratite i u NS imamo lepše momke i devojke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet