Najveći slučaj pranja novca u Hong Kongu: "Oprali" 1,8 milijardi dolara

Carinski zvaničnici Hong Konga uhapsili su sedam osoba povezanih sa pranjem 1,8 milijardi dolara, što je najveći slučaj pranja novca u Hong Kongu, prenosi Čajna dejli.
Najveći slučaj pranja novca u Hong Kongu: "Oprali" 1,8 milijardi dolara
Foto: Pixabay
Kako se navodi, sedmorica stanovnika Hong Konga, starosti između 23 i 74 godine, bili su deo velike transnacionalne grupe koja je koristila lažne kompanije i bankovne račune za prebacivanje velikih suma novca iz inostranstva u Hong Kong, pod maskom vođenja međunarodnih trgovinskih poslova.
Carinski biro za finansijske istrage naveo je da se sumnja da je deo "opranog" novca povezan sa slučajem prevare koji uključuje mobilnu aplikaciju u Indiji, ali nije precizirano o kojoj je aplikaciji reč.

Vlasti veruju da je grupa primala doznake iz Indije na ime izvoza elektronskih uređaja, dijamanata, dragulja i plemenitih metala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet