Turska: Ostajemo jaka i pouzdana članica NATO

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je povodom 72. godišnjice članstva te države u NATO da je Turska jaka i pouzdana članica i da će nastaviti da daje značajan doprinos Alijansi, kao i do sada.
Turska: Ostajemo jaka i pouzdana članica NATO
Foto: Pixabay

"Slavimo 72. godišnjicu ulaska naše zemlje u NATO. Naša zemlja je uspešno ispunila sve vrste obaveza koje je preuzela od dana kada je pristupila Alijansi i nastavlja to čini", navodi se u saopštenju.

U postu na društvenim mrežama se ističe da je Turska u centru Alijanse kao druga najveća vojska NATO.

"Turska je takođe domaćin Kopnene komande NATO i štaba NATO za brzo raspoređivanje (Komanda 3. korpusa), koji je jedan od štabova kopnenih snaga visoke pripravnosti u strukturi NATO snaga", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet