Lukašenko: Srbija, BiH, Gruzija i Moldavija će biti uvučene u NATO po ukrajinskom scenariju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da veruje da će Srbija, BiH, Gruzija i Moldavija biti uvučene u NATO, po ukrajinskom scenariju.
Lukašenko: Srbija, BiH, Gruzija i Moldavija će biti uvučene u NATO po ukrajinskom scenariju
Foto: Beta/AP
"Ulazak Finske u NATO, a uskoro i Švedske, nova je faza širenja na Istok. Alijansa će uključiti Bosnu i Hercegovinu, Moldaviju, Gruziju i Srbiju. I sve će se odvijati po ukrajinskom scenariju", rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodstvom državnih organa iz sistema nacionalne bezbednosti.
Kako prenosi beloruska agencija Belta, Lukašenko je ocenio da su prognoze obeshrabrujuće.
"Apetiti i aktivnost kolektivnog Zapada će samo rasti. Vašington i njegovi saveznici će nastaviti da šire NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću otvoreno: skoro svi evropski lideri su se pretvorili u podanike Sjedinjenih Država - ako pogledamo čija politika, čiji interesi dominiraju na teritoriji Evropske unije", dodao je beloruski lider.
  • Bojan

    21.02.2024 12:29
    @Briksovanje

    NATO struja se bori za osvajanje vlasti dok vi desničari svi zajedno tavorite negde na 15-20%.
  • Rasa sa salasa

    20.02.2024 19:44
    A po čijem ti scenariju igraš brko?
  • zztop

    20.02.2024 18:33
    Lukašenko da si normalan nebi ti se zemlja zvala beloRUSIJA, bolje zvuči i tanganjika ... ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.