Putin unapredio šefa zatvora u kojem je preminuo Navaljni: "Nagrada za mučenje"

Ruski predsednik Vladimir Putin unapredio je visokog zvaničnika zatvora nekoliko dana nakon što je u toj kaznionici preminuo vodeći ruski opozicioni lider Aleksej Navaljn, javlja agencija DPA.
Putin unapredio šefa zatvora u kojem je preminuo Navaljni: "Nagrada za mučenje"
Foto: Pixabay
Zamenik načelnika zatvorske uprave FSIN Valerij Bojarinev, unapređen je u general-pukovnika Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Ivan Ždanov, ddirektor Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Navaljni, napisao je u utorak na svom Telegram kanalu da je Bojarinev lično odgovoran za torturu Navaljnog u zatvoru.
"Ovo se mora shvatiti kao Putinova otvorena nagrada za mučenje", prokomentarisao je Ždanov unapređenje Bojarinjeva.
U julu 2023. godine, naredba Bojarineva da ograniči mogućnost Navaljnom da kupuje hranu i dnevne potrepštine postala je poznata tokom sudskog saslušanja protiv Navaljnog.
 
Zatvorenici mogu normalno da koriste svoj novac da dopune svoje oskudne obroke u zatvorskoj radnji.
 
Prema Ždanovu, novoimenovani general-pukovnik je takođe odgovoran za potonje uznemiravanje Navaljnog.
 
Za promociju Bojarineva saznalo se u ponedeljak kada je predsednički ukaz objavljen u pravnoj bazi podataka, navodi DPA.
 
Osim Bojarineva, u čin generala unapređena su još tri policajca.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je bilo kakvu vezu između smrti Navaljnog i unapređenja, umanjujući značaj tvrdnjom da je reč o normalnoj procedurei.
 
Navaljni, 47, umro je u petak u sibirskom zarobljeničkom logoru na severu Rusije.
Oslabljen ponovnim zatvaranjem u samicu, Navaljni se navodno srušio tokom šetnje zaleđenim zatvorskim dvorištem, a umro je uprkos pokušajima reanimacije, podseća DPA.
 
Ruske vlasti i dalje odbijaju da srodnicima Navaljnog omoguće pristup njegovom telu.
  • ex chapman

    23.02.2024 13:01
    gledate vi spijunske filmove?
    nije nagrada za mucenje nego za CUTANJE ;)
  • Bot svih botova

    22.02.2024 22:33
    Jadan sam
    Ja sam jadan bot i moram danas da lupim dve hiljade minusa na razumne komentare gradjana. Sta cu, moram da zaradim za zivot.
  • Pedja

    22.02.2024 18:25
    Naša budućnost
    Monstruozno. Ovako nešto, pa i gore stvari, očekuju i nas u Srbiji, ako Vučić i SNS ostanu na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.