VIDEO: Veliki požar u zgradi u Valensiji, nekoliko stanara zarobljeno, više povređenih

Veliki požar zahvatio je stambeni blok u Valensiji, a prema izveštajima lokalnih medija nekoliko stanara je i dalje zarobljeno u zgradi, javlja danas Dejli mejl.
Svedoci kažu da su vatrogasci uspeli da sa balkona spase oca i ćerku i još nekoliko stanara.
 
Veruje se da je požar izbio na četvrtom spratu, nakon čega se ubrzo proširio.
Više od 20 vatrogasnih ekipa angažovano je na gašenju, a njihove napore ometa vetar i visoke temperature požara.
 
Lokalni mediji javljaju da je unutar perimetra postavljena terenska bolnica, u slučaju da mogućim žrtvama bude potrebno ukazivanje hitne pomoći.
Potvrđeno je da je do sada povređeno sedam osoba, uključujući vatrogasca sa slomljenim zglobom i stanare koji su zadobili opekotine ili imaju probleme zbog udisanje dima.
 
 
Televizijski snimci pokazuju da cela fasada zgrade gori, dok su zapaljeni segmenti padali na trotoar, a unutra su se čule male eksplozije.
 
 
 
Španski premijer Pedro Sančez rekao je da je "šokiran strašnim požarom" i da je u kontaktu sa gradonačelnikom i liderom regiona, kako bi im ponudio bilo kakvu pomoć koja im je potrebna.
  • Maja

    23.02.2024 08:02
    Pa blago nama.Ceo Novi Sad je na fasadama od stiropora….
  • zgađen

    23.02.2024 07:52
    Moderno doba
    Na sve strane fušeraj da bi se brže gradilo i kralo. Ljudski životi nisu važni.
  • Milena

    23.02.2024 07:10
    U nasa 3 nebodera na B. Evrope imamo sve strucnjake koji su hteli da montiramo fasadu iz stripora koja gori. Samo A1 kamena vuna moze na nebodere svako ko montira stiropor ili stirodur neka ode u zatvor kad se zapali jer gori ko lud. Ali to je uvek u zgradama tako, da se u sve razumeju i rpave pametni zato postoji struka i vestaci a ne seljacke price na klupi i sastancima kucnog saveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet