Veliki požar u Australiji, hitna evakuacija za stotine stanovnika

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je danas da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za stotine stanovnika naselja Amfiteatar.
Veliki požar u Australiji, hitna evakuacija za stotine stanovnika
Foto: Pixabay
Istovremeno, požar koji je izbio ranije ove sedmice u državi Viktorija u gradovima Raglan i Bofort stavljen je pod kontrolu, prenosi Rojters.
 
Više od 2.000 ljudi evakuisano je iz tih gradova nakon što je u petak požar koji je zahvatio nisko rastinje izmakao kontroli.
Australijski javni servis javio je danas da su tri kuće i nekoliko pomoćnih zgrada uništeni tokom ove sedmice u požarima u državi Viktorija.
Oko 1.000 vatrogasaca uz podršku više od 50 aviona učestvovalo je u gašenju požara.
 
U požarima u Australiji tokom leta 2019. poginule su 33 osobe i uništeno je područje veličine Turske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.