Putin: Rusija nije započela rat u Ukrajini, besmislica je da ćemo napasti Evropu

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija dokazala da je sposobna da odgovori na najteže izazove, dodajući da ona nikome neće dozvoliti da se meša u njene unutrašnje stvari.
Putin: Rusija nije započela rat u Ukrajini, besmislica je da ćemo napasti Evropu
Foto: Beta/AP
"Samo jedinstveni možemo da realizujemo sve što smo zamislili. Dokazali smo da je Rusija spremna da odgovori na svaki izazov", rekao je Putin tokom obraćanja pred Federalnom skupštinom, prenosi RIA.
 
Putin je istakao da su se borbene sposobnosti Oružanih snaga Rusije višestruko uvećale, i da ruske snage na svim pravcima "samouvereno napreduju i oslobađaju teritorije".
"Rusija nije započela ovaj rat (u Ukrajini), ali ćemo učiniti sve da iskorenimo nacizam i zaštitimo suverenitet naših građana", rekao je Putin.
 
Naveo je da su strateške nuklearne snage Rusije u stanju pripravnosti, i dodao da je hipersonični raketni sistem "Cirkon" već korišćen u borbama. On je naveo da je i hipersonični sistem "Kinžal" takođe u upotrebi.
Govoreći o odnosima sa SAD, Putin je ocenio da Vašington preduzima otvoreno neprijateljske akcije", nastojeći da Moskvi nanese strateški poraz na bojnom polju.
 
"Zapad želi, isto kao i Ukrajini, da nam unese neslogu i oslabi nas iznutra. Ali preračunali su se, naišli su na čvrst stav i odlučnost našeg multinacionalnog naroda", rekao je Putin, i dodao da su predstavnici raznih etničkih grupa, kultura i veroispovesti na delu pokazali da je jedinstvo ruskog naroda "kolosalna snaga koja sve pobeđuje".
 
Ruski predsednik je rekao da su "čiste besmislice" da će Rusija napasti Evropu.
 
"Sve što smišlja Zapad realno nas vodi ka opasnosti od sukoba sa primenom nuklearnog oružja, a to znači uništenje civilizacije", rekao je on.
Komentarišući izjavu francuskog premijera Emanuela Makrona da zemlje koje pružaju pomoć Ukrajini ne treba da isključe mogućnost slanja svojih trupa u Ukrajinu, Putin je rekao da će posledice po one koji stignu na front biti tragične.
 
"Sećamo se sudbine onih koji su slali vojsku na teritoriju naše zemlje. Oni moraju da shvate da mi imamo oružje koje može da uništava ciljeve na njihovoj teritoriji. To su ljudi koji nisu prošli kroz teška iskušenja. Oni su zaboravili šta je to rat, misle da je to crtani film", rekao je Putin.
  • Сима страхота

    02.03.2024 11:42
    Отприлике исто
    Иван Четврти Васиљевич, назван Грозни, пре око 500 година: "У једномислености је снага". Он није имао телевизију и једино је то другачије. С друге стране, слаба Русија значи много проблема у Европи, што се више пута показало. Изгледа да се припрема промена. Да ли је Србија спремна да мало шире погледа у будућност?
  • Voja

    01.03.2024 08:46
    Priča
    Pričao je on da je besmislica da će napasti Ukrajinu.
  • Razvaljot

    29.02.2024 18:36
    zztop @ Smesno, Rusija je podigla optuznicu protiv svih sudija tzv. haskog suda, sudjenje ce biti veoma zanimljivo. Ako zivi stignu na njega, naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet