U Južnoj Koreji 4.900 lekara će biti suspendovano zbog štrajka

Južna Koreja je pokrenula suspenziju medicinskih licenci za 4.900 mlađih doktora koji su štrajkovali protiv vladinih reformi medicinskog obrazovanja, što je izazvalo značajne poremećaje u lečenju.
U Južnoj Koreji 4.900 lekara će biti suspendovano zbog štrajka
Foto: Pixabay
Gotovo 12.000 mlađih doktora, 93 odsto radne snage pripravnika, nije bilo u svojim bolnicama, uprkos vladinim nalozima o vraćanju na posao i pretnjama pravnim merama, što je prisililo Seul da oštro reaguje.
Ministarstvo zdravlja je u saopštilo da je poslalo administrativna obaveštenja, što je prvi korak ka suspenziji medicinskih licenci hiljadama doktora pripravnika nakon što su prkosili posebnim naredbama u kojima im se govori da se vrate u svoje bolnice.
Vlada je ranije upozorila doktore koji štrajkuju da se suočavaju s tromesečnom suspenzijom licenci, što će kazna za koju kaže da će odložiti za najmanje godinu dana njihovu sposobnost da se kvalifikuju kao specijalisti.
 
Doktori kažu da se plaše da će reforma narušiti kvalitet usluga i medicinskog obrazovanja, ali zagovornici optužuju medicinare da pokušavaju da sačuvaju svoje plate i društveni status.
 
Prema južnokorejskom zakonu, doktorima je zabranjen štrajk, a ministarstvo zdravlja zatražilo je od policije da istraži ljude koji su povezani sa obustavom rada.
  • Nidzis

    12.03.2024 09:41
    Transformacija
    Juzna Koreja postala Severna Koreja.
  • w/e

    11.03.2024 18:40
    haahhah
    Kaznice njihov nerad (koji je stvorio velike probleme) time sto ce ih suspendovati sa radnih mesta?
    Juzna Koreja je inace nedavno usvojila zakon koji omogucava da legalno radite 21.5 sati dnevno.
  • SLK

    11.03.2024 16:47
    Juzna Koreja
    citaj americka demokratija i prava na saoopredeljenje. Strajk? Sta? O'ma suspenzija miko, nema razgovora. 'ocete na ulice, ajde probajte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet