Eskobar: Nisam bio uspešan, Kurti odbio da suspenduje odluku o dinarima

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da nije uspeo da ubedi premijera Kosova Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara.
On je naveo da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi trebalo da se u utorak sastanu u Briselu. 
"Nažalost nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude", rekao je medijima Eskobar, prenosi Kosovo onlajn.
Dodao je da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i Vlada Kosova ne dođu do dugoročnog rešenja o pitanju sredstava koja stižu iz Srbije.
 
"Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno s Evropskom unijom, SAD i Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskim transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to“, izjavio je Eskobar.
  • Koča

    16.03.2024 11:31
    Ne
    Brini burazeru,sve teče po planu.
    Pozdravi familiju.
    Pozdrav

    Oscar
  • @.

    16.03.2024 11:20
    Hoćete li se predstaviti i objasniti ko vas je i kada ovlastio da govorite u ime građana Vojvodine?
  • Aco Drugosrbin

    16.03.2024 09:18
    Ne prekidanje dijaloga i odlazak u Brisel u utorak, i time davanje legitimiteta Lajčaku i EU posredniku iako nisu naterali Kurtija da vrati dinar, je dokaz da je Vučić umešan u ovu izdaju i ukidanje dinara. Odlazak u Brisel u utorak je navikavanje Srbije na novu normalnost da je dinar ukinut. I nema izgovora da se ništa tu ne može. Itekako može se prekinuti dijalog, i prekinuti bilo kakvo posredovanje EU, i od sada da Srbija samo u UN SB priča o Kosovu uz prisustvo Kine i Rusije.
    Pošto Vučić nije prekinuo dijalog i time je dao legitimitet ukidanju dinara, to je jasan pokazatelj da je to izdajnik koga moramo da oteramo.
    Oterajmo izdajnika Acu Drugosrbina na Beogradskim i Novosadskim izborima, to će biti početak razgradnje SNS-a i početak odbrane Kosova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet