U terorističkom napadu u Moskvi nema poginulih, ni povređenih državljana BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine (BiH) u Rusiji Ivan Orlić izjavio je danas da u terorističkom napadu u Moskvi nema poginulih ni povređenih državljana BiH.
U terorističkom napadu u Moskvi nema poginulih, ni povređenih državljana BiH
Foto: FoNet
"Prema do sada objavljenim popisima žrtava, nema povređenih ni poginulih državljana BiH", rekao je Orlić, preneli su BiH mediji.
 
Ministarstvo spoljnih poslova BiH osudilo je teroristički napad u Moskvi i izrazilo saučešće porodicama žrtava.
"Stravičan napad u blizini Moskve, gde su ubijeni nevini civili, neoprostiv je i zločinački čin koji oštro osuđujemo. Imperativ je da se izvrši detaljna i brza istraga o njegovoj pozadini", istakli su u saopštenju.
 
Teroristički napad u Moskvi osudio je i član Predsedništva BiH Denis Bećirović, naglašavajući da BiH ostaje nepokolebljiva u borbi protiv svih oblika terorizma.
Poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović uputio je danas pismo ruskom ambasadoru u BiH Igoru Kalabuhovu, u kojem je izrazio saučešće i osudio sinoćnji teroristički napad u Moskvi.
 
"Sa velikom zabrinutošću i tugom pratimo vesti o stravičnom terorističkom napadu, unutar tržnog centra i koncertne dvorane u Moskvi. Stradanje nevinih ljudi i terorisanje građana su zlo za kojim niko ne bi smio posezati i protiv kojeg se treba zajedničkim naporima boriti", naveo je Kavazović u pismu ruskom ambasadoru.
 
U terorističkom napadu u Moskvi je stradalo više od 115 osoba, a odgovornost za napad je preuzeo ogranak Islamske države ISIS-K.
 
Četvoro direktnih izvršilaca pokušalo je da pobegne putničkim automobilom u Ukrajinu, saopštile su ruske vlasti.
 
Policija je uhapsila ukupno 11 osumnjičenih za organizaciju i učešće u pomenutom terorističkom napadu. 

j

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.