Nastavak pregovora Beograda i Prištine o ukidanju dinara danas u Briselu

U Briselu će danas biti nastavljeni razgovori glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija o odluci Centralne banke Kosova da ukine srpski dinar na Kosovu.
Nastavak pregovora Beograda i Prištine o ukidanju dinara danas u Briselu
Foto: 021.rs

Prošle nedelje u Briselu sa evropskim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom razgovarale su delegacije koje su predvodili glavni pregovarači Petar Petković i Besnik Bisljimi, podseća Kosovo Online.

Nakon završetka sastanka koji je trajao više od tri sata, Lajčak je najavio novu rundu dijaloga, i rekao da očekuje da strane na sastanak dođu sa konkretnim predlozima.
 
Petković je nakon susreta u Briselu prošle nedelje izjavio da odluke Prištine otežavaju opstanak Srba na Kosovu, kao i da je važno pronaći rešenje koje će uključivati nastavak funkcionisanja Poštanske štedionice.
Bisljimi je, sa druge strane. u prvi mah odbio da razgovara na temu dinara u Briselu, ali je nakon sastanka sa Lajčakom odlučio da učestvuje u dijalogu.
 
Lajčak je ocenio da je prošli sastanak pregovarača pokazao da će implementacijom Sporazuma o putu normalizacije morati da se pozabave na najvišem nivou – na sastanku lidera Kosova i Srbije.
  • Dragi

    25.03.2024 23:57
    Moji
    Požurite sa dogovorom
    Vama lepo, a meni prođe život

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.