Hamas će u ponedeljak u Egiptu odgovoriti na predlog o primirju

Delegacija palestinskog pokreta Hamas sutra putuje u Egipat gde će izneti svoj odgovor na nedavni izraelski predlog za primirje u Pojasu Gaze i oslobađanje talaca, naveli su izvori bliski Hamasu.
Hamas će u ponedeljak u Egiptu odgovoriti na predlog o primirju
Foto: Beta (AP)
Delegacija, koju predvodi Halil al-Haja, član političkog ogranka Hamasa za Gazu i koji je veoma uključen u pregovore, sastaće se sa direktorom i zvaničnicima egipatske obaveštajne službe kako bi razgovarali i izneli odgovor, naveli su isti izvori.
 
Hamas je u subotu saopštio da je primio predlog Izraela putem posredovanja Katara i Egipta.
Delegacija treba da razgovara i o novom egipatskom predlogu, rekao je neimenovani visoki zvaničnik palestinskog pokreta.
 
Egipat, Katar i SAD pokušavaju da ubede Izrael i Hamas da prestanu da se bore od okončanja jednonedeljnog primirja 1. decembra, kojim je omogućeno oslobađanje 80 izraelskih talaca za 240 palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.
Rat je pokrenut 7. oktobra napadom pripadnika Hamasa na južni deo Izraela, koji je rezultirao smrću najmanje 1.160 ljudi, uglavnom civila.
 
Prema Izraelu, oko 250 ljudi je tada kidnapovano. Neki su u međuvremenu razmenjeni za palestinske zatvorenike, dok je njih oko 130 i dalje u Gazi, a pretpostavlja se da je više od 30 umrlo.
 
Sa palestinske strane, poginulo je 34.454 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet