Savet bezbednosti UN danas o situaciji u BiH

Savet bezbednosti UN danas će na sednici zakazanoj za 16 časova raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na sajtu UN.
Savet bezbednosti UN danas o situaciji u BiH
Foto: Beta/AP
Kako saznaje Srna, Sjedinjene Američke Države su uputile zahtev Savetu bezbednosti da se na sednici obrati i visoki predstavnik Kristijan Šmit.
 
U slučaju da Šmit želi da se obrati, ruska misija traži da to bude na osnovu člana 39. Pravila o radu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u ličnom svojstvu, jer kao visoki predstavnik nije potvrđen u Savetu bezbednosti i oni ga u skladu s tim ne priznaju kao visokog predstavnika, prenosi RTRS.
Sednica je zakazana na zahtev Rusije.
Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović zvanično je zatražila obraćanje na sednici Saveta bezbednosti UN putem video-linka.
 
Cvijanović će u Njujorku objasniti kako Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici krše Ustav i zakone BiH, navodi RTRS.
  • Prekršen Dejton

    30.04.2024 11:03
    Pošto je Lagumdžija pitanjem u ime BiH za glasanje o Srebrenici prekršio Dejton jer to nije imao prava bez dozvole konsenzusom sva 3 konstitutivna naroda. RS ima pravo na otcepljenje, odnosno razgraničenje, jer po Dejtonu je BiH nastala 1995 ujedinjenjem RS i FBiH i tako je potpisano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.