Australijska policija ubila tinejdžera nakon što je nožem izbo čoveka na ulici

U intervenciji pripadnika snaga reda australijske policije ubijen je 16-godišnji tinejdžer nakon što je u subotu uveče napao jednog čoveka i ubo ga nožem u Pertu, glavnom gradu Zapadne Australije.
Australijska policija ubila tinejdžera nakon što je nožem izbo čoveka na ulici
Foto: Pixabay
Sumnja se da je 16-godišnjak, naoružan kuhinjskim nožem, bio radikalizovan preko interneta, a napad ukazuje na terorizam, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.
 
Žrtva, koja je izbodena nožem u leđa, prevezena je u bolnicu i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti.
"Napad u predgrađu Vileton imao je obeležja terorizma, ali još nije proglašen terorističkim aktom. U ovoj fazi izgleda da je napadač delovao sam", rekao je premijer Zapadne Australije Rodžer Kuk na konferenciji za novinare u Pertu.
 
U zvaničnom saopštenju se navodi da je pre subotnjeg napada policija primila pozive od zabrinutih članova lokalne muslimanske zajednice.
Premijer Australije Entoni Albaneze rekao je da su ga policija i obaveštajne agencije obavestile o incidentu i potvrdio je da nema stalne pretnje.
 
"Mi smo nacija koja voli mir i nema mesta za nasilni ekstremizam u Australiji", objavio je premijer na platformi "X".
 
Incident u Pertu se dogodio nakon što je policija Novog Južnog Velsa prošlog meseca optužila nekoliko maloletnika za krivična dela povezana sa terorizmom u Sidneju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.