VIDEO: Izrael zabranio rad Al-Džazire, policija ušla u prostorije da zapleni opremu

Izraelski inspektori i policija ušli su u prostorije redakcije Al-Džazira u Jerusalimu, kako bi zaplenili opremu.
VIDEO: Izrael zabranio rad Al-Džazire, policija ušla u prostorije da zapleni opremu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako se vidi na snimku koji je medijima dostavio ministar informisanja Šlomo Karhi, policija vrši popis opreme u katarskom mediju, čije se prostorije nalaze u istočnom Jerusalimu, prenosi N1 portal Tajms of Izrael.
 
 
Taj potez dolazi samo nekoliko sati nakon što je vlada izglasala zatvaranje Al Džazire u Izraelu na 45 dana, piše Tajms of Izrael.
Podsetimo, izraelski premijer Benjamin Netanjahu saopštio je da je njegova vlada odlučila da zatvori TV Al Džazira.
 
"Vlada na čijem sam čelu jednoglasno je odlučila: huškački kanal Al Džazira biće zatvoren u Izraelu", objavio je Netanjahu na društvenoj mreži Iks.
Izraelski ministar komunikacija Šlomo Karhi je na mreži Iks naveo da je potpisao naredbe protiv Al Džazire, koje će odmah stupiti na snagu.
 
Novine Harec objavile su da je Vlada ovlastila ministra komunikacija da naredi prestanak emitovanja  u Izraelu, na arapskom i engleskom, zatvori kancelarije u Izraelu, zapleni opremu koju koriste zaposleni u Al Džaziri, s izuzetkom telefona i računara, kao i da ograniči pristup iz Izraela veb stranici te mreže.
 
Prema odluci izraelske vlade, Karhi ima ovlašćenja da zabrani rad kanalu na 45 dana, oslanjajući se na nedavno usvojeni zakon koji reguliše zatvaranje stranih medijskih mreža. 
  • Ilija

    05.05.2024 20:07
    Da čujemo šta kažu dopisnici Al Džazire iz Srbije? Hoće li ovo osuditi?
  • Nikola

    05.05.2024 17:52
    Zapadne "slobode"
    Dobro su i prošli. Nas su 1999 bombama utišali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.