Švajcarsko pravosuđe dobilo zahtev o traženju uzorka DNK od Alena Delona zbog očinstva

Ćerka Arija Bulonja, čije očinstvo velikan francuske kinematografije Alen Delon nikada nije priznao, zatražila je od suda u Ženevi da imenuju stručnjake za uzimanje uzorka DNK-a Alena Delona.
"Potvrđujem da sam podnela zahtev za te mere", rekla je advokatica za Frans pres, potvrđujući informaciju u listu Tribin de Ženev.
 
Prema zakonu u Švajcarskoj, sudu može da se podnese zahtev za uzimanje uzorka DNK-a u slučaju hitne situacije, na primer ako su neki dokazi u opasnosti da nestanu.
Reč je o utvrđivanju "veštačenja za uzimanje uzorka DNK Alena Delona" kako bi moglo da se utvrdi da li je on njen deda, dodala je ona, ukazujući na to da ćerku Arija Bulonja zastupa i francuski advokat.
 
Advokatica mlade devojke (16) je objasnila da je zahtev podnet Prvostepenom građanskom sudu u Ženevi, jer Alen Delon ima tamo prebivalište, prema registru stanovništva.
Sud u Ženevi bi trebalo da donese odluku "brzo" u narednim danima, nakon što utvrdi da li ima nadležnost za to.
 
Francusko pravosuđe je u septembru 2021. godine u žalbenom postupku potvrdilo da je "teritorijalno nenadležno" da razmotri zahtev za priznanje očinstva koji je Bulonj uputio glumcu Alenu Delonu.
 
Tada je sud rekao da je Delon prijavljen u Švajcarskoj, iako se zna da glumac živi na svom imanju u Dušiju u centralnom delu Francuske.
 
Ari Bulonj (60), rođen u avgustu 1962. godine, čije je pravo ime Kristijan Bulonj, pronađen je mrtav u maju 2023. godine.
 
Alen Delon nikada nije priznao očinstvo Bulonja, sina nemačke pevačice Niki iz benda "Velvet andergraund" sa kojom je imao kratku ljubavnu vezu šezdesetih godina.
 
Arija je odgajila Delonova majka Edit Bulonj, čije prezime nosi.
 
Delon, koji ima 88 godina, boluje od limfoma, a pre nekoliko godina je imao moždani udar. Čuveni glumac je pre nekoliko meseci stavljen pod pravosudno starateljstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.