Milanović: Hrvatskoj ne preti ustašluk, već koruptivni kartel HDZ

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas da Hrvatskoj ne preti ustaštvo i ekstremizam već koruptivni kartel vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).
Milanović: Hrvatskoj ne preti ustašluk, već koruptivni kartel HDZ
Foto: Beta/AP
U izjavi novinarima u Rijeci, Milanović je za novoformiranu vladu HDZ i desničarskog Domovinskog pokreta, koju je podržao i deo poslanika nacionalnih manjina, rekao da "to ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka".
 
"Pričaš jedno, a u stvari planiraš drugo", dodao je Milanović, prenela je u saopštenju njegova pres služba.
On je kritikovao predsednika i poslanika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca, čija stranka nije deo vladajuće koalicije zbog protivljenja Domovinskog pokreta.
 
"Ova priča o tome, a to Pupovac i njegovi sateliti ponavljaju, da je Plenković zaštitnik Hrvatske od ekstremizma, od ustaštva, to je bezobrazna izmišljotina", rekao je Milanović dodavši da Plenković ne štiti nikoga ni od čega.
On je ocenio da Srbi u Hrvatskoj ne trebaju zaštitnike, "nikakvog Plenkovića, a još manje Pupovca".
 
"Tamo gde živi Pupovac, tamo gde pozira i gde unosi smutnju svojim zapomaganjem, tamo niko ne glasa za njega, ni jedan Srbin. Niti Srbima treba zaštitnik, ni Plenković, a posebno ne Pupovac, niti im išta preti u Hrvatskoj. Hrvatskoj preti koruptivni kartel, to je HDZ i ta pretnja je i dalje realna", dodao je Milanović.
 
On je ponovio da Hrvatskoj ne preti ustašluk.
 
"Ako će je neko od te izmišljene pretnje braniti, to sam ja. I to su drugi centristi i levičari, ali te pretnje u Hrvatskoj nema. Postoji pretnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za glavnog državnog tužioca Ivana Turudića i u tome ne vide ništa sporno", ocenio je Milanović.
 
On je zaključio da Pupovac radi "isključivo ono što mu kaže Plenković" i da "takvu ljubav niko nije video".
  • Joe

    22.05.2024 21:54
    Istina
    Na stranu milanovicev predizborni egzibicionizam
    I u opšte njegovi rezultati u političkoj karijeri koji mogu slobodno reći da su jadni ali jednu istinu je izgovorio a to je da se većina politikanata i u Srbiji i u Hrvatskoj služi u svim situacijama sa ustašama partizanima četnicima kao argumentima za sopstveni opstanak na pozicijama pa to nije bilo strano ni Milanoviću za vreme njegovog mandata premijera.
    Problem je što su svi izabrani sa od prilike 25 procenata biračkog tela a ostatak sebi dozvoljava da bude vođen kao ovce na pašu.
  • zztop

    22.05.2024 18:21
    I to govori precednik koji se protuustavno umešao u parlamentarne izbore kao kandidat za premijera levice , hahaha a o rusofilstvu dotičnog bolje ne ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.