Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze: Do ranjenih se ne može doći zbog bombardovanja

Izraelske snage su pojačale napade na Gazu i žestoke borbe se vode u Džabaliji na severu, dok tenkovi napreduju dublje u Rafi na jugu.
Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze: Do ranjenih se ne može doći zbog bombardovanja
Foto: Beta/AP
Lekari su rekli da je najmanje petoro Palestinaca poginulo kada su kuće pogođene u Džabaliji, a veruje se da su drugi pod ruševinama. Do tog područja se ne može doći zbog bombardovanja, javljaju agencije.
U Rafi su stanovnici rekli da se čuju eksplozije i da se dim diže u daljini dok tenkovi napreduju u istočnom kvartu Dženina.
Simultani izraelski napadi na severni i južni kraj Gaze ovog meseca prouzrokovali su raseljavanje i bekstvo stotina hiljada Palestinaca i presečene su glavne rute pristupa pomoći zbog čega se strahuje od gladi.
 
Stanovnici Džabalije su rekli da su tenkovi uništili loklanu pijacu, a buldožeri ruše prodavnice i kuće. Vojno krilo Hamasa je objavilo da su njegovi borci tamo napali tri tenka.

Tenkovi napreduju i u blizini bolnice Kamal Advan gde je izraelska vatra dovela do otkazivanja operacija. To je poslednja zdravstvena ustanova koja funkcioniše na severu Pojasa Gaze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.