Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze: Do ranjenih se ne može doći zbog bombardovanja

Izraelske snage su pojačale napade na Gazu i žestoke borbe se vode u Džabaliji na severu, dok tenkovi napreduju dublje u Rafi na jugu.
Izraelske snage pojačale napade u Pojasu Gaze: Do ranjenih se ne može doći zbog bombardovanja
Foto: Beta/AP
Lekari su rekli da je najmanje petoro Palestinaca poginulo kada su kuće pogođene u Džabaliji, a veruje se da su drugi pod ruševinama. Do tog područja se ne može doći zbog bombardovanja, javljaju agencije.
U Rafi su stanovnici rekli da se čuju eksplozije i da se dim diže u daljini dok tenkovi napreduju u istočnom kvartu Dženina.
Simultani izraelski napadi na severni i južni kraj Gaze ovog meseca prouzrokovali su raseljavanje i bekstvo stotina hiljada Palestinaca i presečene su glavne rute pristupa pomoći zbog čega se strahuje od gladi.
 
Stanovnici Džabalije su rekli da su tenkovi uništili loklanu pijacu, a buldožeri ruše prodavnice i kuće. Vojno krilo Hamasa je objavilo da su njegovi borci tamo napali tri tenka.

Tenkovi napreduju i u blizini bolnice Kamal Advan gde je izraelska vatra dovela do otkazivanja operacija. To je poslednja zdravstvena ustanova koja funkcioniše na severu Pojasa Gaze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet