Google ukida podršku za Internet Explorer 8

Od 15. novembra Google više neće podržavati Microsoftov Internet Explorer 8 u svojim aplikacijama i uslugama.
Od 15. novembra Google više neće podržavati Microsoftov Internet Explorer 8 u svojim aplikacijama i uslugama.

Vest je loša za korisnike Windowsa XP, bili oni privatni ili poslovni, koji ne mogu pokretati novije verzije IE 9 i 10.

Desetka bi trebalo da se pojavina tržištu 26. oktobra, zajedno s novim izdanjem Windowsa za desktop i prenosive uređaje. Zato će, najavili su na zvaničnom Googleovu blogu, prestati da podržavaju IE 8. Koristite li taj browser, nakon 15. novembra dočekaće vas obaveštenje kojim vam ekipa iz Mountain Viewa predlaže nadogradnju browsera.

Takođe, možete očekivati probleme s korišćenjem Appsa i drugih servisa i sajtova u Googleovom vlasništvu, poput Gmaila ili Calendara. Neke od njih mogle bi u potpunosti prestati sa funkcionisanjem. Ipak, ne bi trebalo biti problema s pristupom pretrazi.

Google je prestao da podržava IE 7 u julu prošle godine, a šesticu u januaru 2010. godine. Po pravilu, podržava samo aktuelnu verziju i njegovog neposrednog prethodnika.

S osmicom je ipak nešto drugačija priča. U trenutku kad je ukinuta podrška za sedmicu, to je izdanje držalo globalni udeo od samo sedam posto, prema podacima Net Applicationsa, koje prenosi Computer World. IE8 je tokom prošlog meseca još uvek bio najkorišćeniji browser na svetu, s udelom od 25 posto.

Windows XP će i sam otići u istoriju. Microsoft je najavio podršku za tu verziju svog operativnog sistema do aprila 2014. godine, iako ga još uvek koristi podjednak broj ljudi kao i Windows 7. No, u Redmondu menjaju paradigmu, više se okrećući tabletima, pametnim telefonima i drugim prenosnim uređajima, pa i korisnike guraju u tom smeru.

  • 17.09.2012 16:44
    alxxl
    zato pazite

    svi oni koji su bili protiv "monopola" windowsa, sada će osetiti šta znači konrtola internata. tada ste imali izbor. ovde ga nemate.

    i to spostvenom voljom.

    uživajte :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet