Američke "foke" kažnjene zbog video-igrice

Vojne vlasti displinski su kaznile sedam pripadnika "foka" - specijalnih jedinica američke vojske, zbog toga što su bili angažovani kao konsultanti na izradi jedne video-igrice.
Vojne vlasti displinski su kaznile sedam pripadnika "foka" - specijalnih jedinica američke vojske, zbog toga što su bili angažovani kao konsultanti na izradi jedne video-igrice.

Oni su kažnjeni zbog otkrivanja poverljivih informacija, kršenje naredbi i zanemarivanja dužnosti tokom rada na video-igrici "Medal of Honor Warfighter", preneo je BBC, pozivajući se na američke medije.

Među kažnjenim fokama je i jedan pripadnik tima foka koji su pronašli i potom ubili vođu Al Kaide Osamu bin Ladena, u maju prošle godine u Pakistanu.

Igrica kompanije Electronic Arts ne predstavlja ekranizaciju te akcije, ali su se njeni autori potrudili da što realističnije prikažu akcije foka. Kompanija je upravo kao adut isticala činjenicu da je u proces izrade igrice uključila aktivne i penzionisane vojnike upravo da bi ona bila što realnija.

Sedmorica vojnika su radila dva dana tokom proleća i leta na izradi video-igrici koja je nedavno puštena u prodaju.

Još se ne zna koje su to poverljive informacije vojnici otkrili dok su obavljali konsultantske poslove za Electronic Arts, ali, kako prenose američki mediji, navodno su koristili materijal američke mornarice.

Prema pisanju medija, još četvorica pripadnika foka se nalaze pod istragom u vezi sa ovim slučajem.

  • che

    10.11.2012 19:07
    evo
    mani se, daleko ti je!
  • evo morales

    09.11.2012 17:16
    brate zapuca mi se ona misija u pakistanu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet