Vikiliks objavljuje još milion dokumenata

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž poručio je da će sledeće godine njegov vebsajt objaviti još milion dokumenata koji će pogoditi "sve zemlje na svetu".

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž poručio je da će sledeće godine njegov vebsajt objaviti još milion dokumenata koji će pogoditi "sve zemlje na svetu".

Australijanac je održao govor pred oko 80 pristalica sa balkona ambasade Ekvadora, u kojoj se nalazi već šest meseci u nastojanju da izbegne izručenje švedskim vlastima, koje ga traže zbog optužbi za seksualni napad.

Asanž je poručio da će ostati u predstavništvu Ekvadora sve dok Pentagon postojanje Vikiliksa bude tretirao kao "zločin koji istrajava", a njegova vlada (Australije) ne bude stala u odbranu novinarstva i rada njegovog vebsajta.

Asanž strahuje da bi Švedska mogla da ga izruči američkim vlastima zbog objavljivanja stotina hiljada poverljivih depeša američkih diplomata na Vikiliksu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet