Gaza: Nastavljen rat, 40 mrtvih u tenskovskom napadu

Humanitarno primirje Izraela i Hamasa trajalo je samo nekoliko sati umesto tri dana.

Humanitarno primirje Izraela i Hamasa trajalo je samo nekoliko sati umesto tri dana.

Primirje je počelo u 8h i očekivalo se da u Egiptu počnu pregovori o dužoj obustavi vatre, ali je neizvesno šta će se sada dogoditi.

Kako piše BBC, palestinski zvaničnici su objavili da je samo nekoliko sati nakon početka primirja ubijeno 40 ljudi u tenkovskoj vatri. Kako javlja "Skaj", izraelski zvaničnici su naveli da je u pitanju odgovor IDF-a na raketni napad Hamasa u kom je bilo civlinih žrtava na strani Izraela.

Izraelski mediji su, u međuvremenu, javili da su naoružani napadači pucali na izraelske vojnike u području Rafe. Na jugu Izraela danas su se oglasile sirene za upozoravanje na opasnost od raketa, ali nema izveštaja o žrtvama ili šteti u toj oblasti.

  • 01.08.2014 13:11
    PODRŠKA PALESTINCIMA !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.