List "Pobjeda" u stečaju

Najstarije crnogorske novine, list "Pobjeda", od danas se i formalno nalaze u stečaju zbog duga od skoro 1,5 miliona evra.
Najstarije crnogorske novine, list "Pobjeda", od danas se i formalno nalaze u stečaju zbog duga od skoro 1,5 miliona evra.

Crnogorskoj "Pobjedi" uveden je stečaj na predlog državne Poreske uprave, bez obzira na to što je taj list u većinskom vlasništvu države.

List će, kako je saopšteno, nastaviti da izlazi, a moguće je da će ga kupiti grčki biznismen Petros Statis, u čijem je vlasništvu podgorički list "Dnevne novine".

Stečaj, kako je objašnjeno, ne znači da će taj list bankrotirati, ali će morati da smanji broj zaposlenih i da im odredi minimalne plate.

Prema pisanju konkurentskih medija, Pobjedu od stečaja nije spasila ni velika budžetska pomoć države tokom niza godina. Vlada Crne Gore je ranije nekoliko puta bezuspešno pokušala da proda "Pobjedu", a najviše nade se polagalo u sarajevsku medijsku kuću Avaz.

List treba ove jeseni da obeleži 70. godišnjicu izlaženja.

"Pobjeda" je prvi put izašla na Cetinju, 24. oktobra 1944. godine. Od 1975. godine, "Pobjeda" izlazi kao dnevni lst.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet