Đoković, Nadal i Federer sezonu završavaju u Top 3

Prvi put od 2014. godine "velika trojka" predvođena Novakom Đokovićem, te Špancem Rafaelom Nadalom i Švajcarcem Rodžerom Federerom sezonu završava na prve tri pozicije ATP rang-liste.
Ovo je sedmi put da "velika trojka" sezonu završava na pozicijama jedan, dva i tri, međutim, nikada ranije se nije dogodilo da su tokom iste godine sva trojica bili na prvim mestima ATP liste.
 
Za 31-godišnjeg Đokovića je ovo peti put da će sezonu završiti na prvom mestu, pošto mu je to prethodno uspelo 2011, 2012, 2014. i 2015. godine. Samo je nekadašnji američki teniser Pit Sampras šest puta godinu završavao na liderskoj poziciji.
 
Drugoplasiranom Nadalu je ovo 10. put u karijeri da je među dvojicom najboljih završio godinu, jednom manje od Švajcarca Federera, koji rekordni 14. put sezonu završava među "Top 3" tenisera.
 
Đoković je prvi sa 9.045 bodova, prati ga Nadal sa 7.480, dok je Federer treći sa 6.420.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).