AO: Đoković u četvrtfinalu, naredni protivnik Nišikori

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u osmini finala savladao Rusa Danila Medvedeva.
Prvi teniser sveta je Danila Medvedeva, koji je 19. igrač na ATP listi, savladao rezultatom 6:4, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3, posle tri sata i 19 minuta borbe u Melburnu. 
 
Đoković je ruskog tenisera pobedio i u trećem međusobnom duelu i sada ga u četvrtfinalu očekuje duel protiv Japanaca Keija Nišikorija, koji je u fantastičnom meču nadigrao Pabla Karenja-Bustu. 
 
Đoković je u četvrtom kolu prvog gren slem turnira u sezoni naišao na veoma nezgodnog protivnika, koji je imao periode dobre igre tokom meča, forsirajući strpljive razmene sa osnovne linije. Ipak, Medvedev nije imao dovoljno snage protiv iskusnijeg i spremnijeg Đokovića, koji će igrati svoje 10. četvrtfinale u Melburnu. 
 
Možda je Đoković i ranije mogao da završi meč, ali je u drugom setu ispustio prednost od 4:1, te je Medvedev izjednačio u setovima na 1:1. I u nastavku je Rus pravio mnogo problema Đokoviću, imao je više asova (18 prema 6), jednu neiznuđenu grešku manje (50-49), ali i ukupno manje poena (142-126). Đoković je tada podigao nivo svoje igre i dva naredna seta dobio nešto ubedljvije nego što je bilo viđeno na terenu. 
 
Đoković će protiv Nišikorija igrati u sredu, a pobednik tog duela će se susresti sa boljim iz četvrtfinalnog susreta Miloš Raonić - Luka Puj.
 
U drugom delu žreba četvrtfinalne duele će igrati Roberto Bautista Agut - Stefanos Cicipas i Frensis Tijafo - Rafael Nadal. 
  • Stav

    21.01.2019 15:43
    Najveci promoter Srbije u poslednjih 15 godina. Sve uradio sam. Bravo Nole, samo napred!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.