Mik Šumaher debituje u Formuli 1

Mik Šumaher, sin sedmostrukog svetskog šampiona Mihaela, debitovaće u Formuli 1, kao test vozač Ferarija, 2. aprila u Bahreinu.
Ovaj 20-godišnji pilot, koji se tokom zime pridružio Ferarijevoj akademiji, voziće za čuvenu italijansku ekipu, ali i njihovu "filijalu", Alfa Romeo.
 
Britanac Kalum Ilot, još jedan član Ferarijeve akademije, takođe će testirati Alfa Romeo, ali u Španiji, 14. i 15. maja.
 
"Mik i Kalum su vozači koji dolaze", izjavio je šef Ferarijevog tima, Matija Binoto i dodao. "Verujem da će im vožnje u pravom okruženju Formule 1, značiti mnogo u njihovoj daljoj karijeri".
 
Zvanični testovi su na programu posle Velikih nagrada Bahreina i Španije, kada će sve ekipe sa svojim probnim vozačima "izaći na crtu".
 
Šumaher, koji će debitovati i u Formuli 2, tokom vikenda u Bahreinu, kad je čuo kakvu će šansu dobiti, izjavio je sledeće: "Uzbuđen sam i želim da se zahvalim Ferariju, koji će mi pružiti jednu takvu šansu. Radujem se testiranjima i siguran sam da će to biti ogromno iskustvo za mene. U ovom trenutku, razmišljanje oko testiranja staviću na jednu stranu, pošto se iskreno radujem i trkama u Formuli 2, u ekipi Prema."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.