Atletiko, Real i Barsa žale za Antićem: "Tužan dan za svet fudbala"

Retke su situacije u kojima se tri najveća španska kluba opraštaju od istog čoveka, a po prvi put se to dešava da se opraštaju od trenera koji je vodio sva tri kluba.
Proslavljeni srpski trener Radomir Antić preminuo je danas u Madridu, u 71. godini života. Javnost je o njegovoj smrti obavestio Atletiko Madrid, u kojem je Antić zaslužio status legende, osvojivši duplu krunu 1996. godine.
 
Od njega se oprašta fudbalski svet, a žaljenje su izrazila i sva tri španska kluba. 
 
Atletiko Madrid je saopštio da je preminula jedna od legendi kluba, nazvavši ga "mitskom ličnošću". 
 
"Danas je tužan dan za sve sportiste i za svet fudbala, jer nas je napustio Radomir Antić. Izgubili smo sjajnu osobu, jedan je od arhitekata zlatnog doba Atletiko Madrida. Pehari lige i Kupa kralja, koje smo osvojili pod njegovim vođstvom, ostaće nam zauvek u sećanju. Veoma sam ponosan što sam ga poznavao i svaki trenutak fudbala koji sam podelio sa njim bila je privilegija", poručio je predsednik Atletiko Madrida Enrike Serezo.
 
Real Madrid, kojeg je Antić vodio početkom devedesetih, izdao je zvanično saopštenje u kojem izražava duboko žaljenje zbog smrti fudbalskog stručnjaka.
 
"Real Madrid, njegov predsednik i upravni odbor su izuzetno tužni zbog smrti Radomira Antića, koji je vodio klub od marta 1991. do januara 1992. godine. Želimo da izrazimo naše saučešće porodici i prijateljima, kao i čitavoj madridskoj porodici i klubovima koje je predstavljao kroz sportsku karijeru, kao igrač i kao trener", saopštio je "kraljevski klub".
 
Antić je Barsu preuzeo u februaru 2003. godine, kada je klub bio 15. u šampionatu. Za 24 utakmice, koliko je proveo na klupi Barse, Antić je uspeo da podigne klub i da obezbedi timu kvalifikacije za Kup UEFA, a tim je vodio do četvrtfinala Lige šampiona, objavila je katalonski klub.
 
"Barsina porodica žali za gubitkom čoveka koji je bio izuzetno voljen u svetu fudbala. Počivaj u miru", objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Barselone.
 
Podsetimo, Antić je preminuo danas, u Madridu, o čemu više možete da čitate OVDE.
  • White

    06.04.2020 22:56
    MISTER,naklon do poda!!! U nekom novom zivotu...
  • Navijac

    06.04.2020 22:42
    RIP legendo
  • Лука Лабан

    06.04.2020 21:36
    Једи и од ауторитета и интегритета који је водио фудбалерчиће. Само тада је било игре и резултата!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).