Postupak protiv kluba jer je stavio seks lutke na tribine umesto navijača

Južnokorejska K-liga saopštila je danas da će pokrenuti disciplinski postupak protiv fudbalskog kluba Seul zbog postavljanja lutaka za seks na tribine tokom utakmica.
Fudbalski klub Seul se prethodno izvinio i izrazio iskreno kajanje zbog toga, ali je i naveo da nisu korišćene lutke iz seks šopa, već obične koje se postavljaju u izloge.
 
Seul je nekoliko desetina tih lutaka postavio na tribine pošto je navijačima zabranjeno prisustvo utakmicama zbog pandemije virusa korona.
 
Lutke su bile obučene u majice ili su držale plakate sa logotipom prodavca igračaka za seks.
 
K-liga je objavila da će disciplinska komisija razmotriti da li su njihovom upotrebom prekršena pravila o promovisanju nepristojnog materijala. Takođe, razgovaraće se i o tome da li je taj incident naneo štetu imidžu i integritetu lige.
 
Kršenje tih pravila može da rezultira oduzimanjem pet bodova ili novčanom kaznom od oko 5.000 dolara.
 
Uprkos tome koji je motiv, takav potez je izazvao veliku reakciju širom sveta i klub je stavio u centar pažnje fudbala. Fudbalski klub Seul razmišlja da pokrene pravni postupak protiv proizvođača, kompanije Dalkom, koja ih je uverila da lutke nisu za seks šop, već za "obične" izloge.
 
Nova sezona korejskog prvenstva počela je 8. maja pred praznim tribinama, nakon više od dva meseca odlaganja zbog virusa korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).