Italijan savladao Đokovića u četvrtfinalu Beča

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Beču, pošto je danas izgubio od 42. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6.
Sonego, "laki luzer", slavio je protiv prvog igrača sveta posle 70 minuta igre.
 
Đoković od početka meča nije uspeo da pronađe fokus i svoju prepoznatljivu igru. Serijom neiznudjenih grešaka izgubio je prvi gem na svoj servis, a posle loših servisa i naredni, pa je Sonego napravio dupli brejk i stigao do velikih 3:0. Italijan je potom bez izgubljenog poena poveo sa 4:0 i tu prednost je bez problema zadržao do kraja seta.
 
I drugi set je počeo brejkom Sonega, poveo je Italijan i sa 2:0 nakon čega je u četvrtom gemu "preživeo" do tada najbolju igru Djokovića. Prvi teniser sveta je posle 46 minuta igre stigao do prve brejk lopte na meču, imao je potom još dve, ali ih nije iskoristio.
 
Sonego je u narednom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, u šestom je ponovo spasio tri brejk lopte, da bi u novim brejkom stavio tačku na meč i došao do najveće pobede u karijeri.
 
Italijan će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Grigor Dimitrov Danijel Evans.
  • Sesil

    31.10.2020 17:47
    HM
    Nije smeo da dozvoli sebi ovakvu igru i ovakvu izjavu. Bahato!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).