Đoković i Tim predvode listu igrača na turniru u Beogradu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i aktuelni šampion Otvorenog prvenstva Amerike Dominik Tim nalaze se na čelu liste učesnika "Srbija opena", koji će biti održan u Beogradu od 19. do 25. aprila, saopštio je danas direktor turnira Đorđe Đoković.
On je istakao da će takmičenje biti veoma jako, uprkos tome što se u istom terminu održava turnir u Barseloni, jer će igrati 12 od prvih 35 igrača na ATP listi.
 
"Uspeli smo da dovedemo i Gaela Monfisa i Aslana Karaceva, a sve je bilo dogovoreno i sa Stanom Vavrinkom, ali je, nažalost, morao da ode na operaciju", kaže Đoković.
 
Dodao je da je cilj bio da šansu dobije što više naših tenisera, zbog čega su specijalne pozivnice dobili Nikola Milojević, Danilo Petrović i Viktor Troicki.
 
Đoković je rekao da su u toku obimne pripreme kako bi u jeku epidemije sve bilo besprekorno organizovano, jer je cilj da se dobiju najbolje ocene kako bi već sledeće godine turnir dobio licencu za ATP 500 seriju. 
 
Na veliku žalost ljubitelja tenisa publika neće moći da prisustvuje mečevima, a teniseri će biti u nekoj vrsti izolacije.
 
"Ispoštovaćemo sve mere Vlade Srbije i ATP-a, što znači da će igrači biti izlovani i redovno testirani, a svi se nadamo da će naredne godine sve biti drugačije", rekao je Đoković.
 
Prema njegovim rečima, prisustvo medija na turniru biće maksimalno ograničeno, a konferencije za novinare biće organizovane onlajn.
 
Đoković je najavio da će u sedmici pre ATP turnira biti organizovan i čelendžer za tenisere, kao i da će u maju biti održan WTA turnir iz serije 250.
 
Ovaj turnir prošle godine bio je organizovan u Budimpešti, ali je ATP ove godine odlučio da organizaciju istog dodeli Beogradu, kakvi su planovi za naredne sezone još nije poznato. Turnir će se igrati na terenima Teniskog centra "Novak" na Dorćolu.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.