Ukupno 40 gradova u Japanu ne želi da ugosti olimpijce

Ukupno 40 japanskih gradova ne želi da ugosti sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama.
Ukupno 40 gradova u Japanu ne želi da ugosti olimpijce
Foto: Pixabay
Naime, 500 gradova u Japanu je registrovano da ugosti olimpijce i organizuje trening kampove, međutim, njih 40 je odlučilo da to ne uradi zbog preopterećenosti medicinskih resursa usled četvrtog talasa korona virusa.
 
Olimpijske igre u Tokiju prošle godine odložene su zbog pandemije i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta ove godine, uprkos porastu broja novozaraženih u Japanu i vanrednom stanju koje je proglašeno u Tokiju.
 
Japan je danas prijavio više od 7.000 novozaraženih, ali najveći problem predstavlja stopa vakcinisanih, jer je svega 2,8 odsto populacije vakcinisano.
  • branislav

    15.05.2021 13:06
    ....
    Nema para od gostiju i gledalaca,pa nema ni olimpijade...Japan je to.
    Ali izdržaće oni još dosta zemljotresa jer su dobro područje za experimente...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.